
Wiosna, wiosna... ach to Ty! A jej pierwsze dni możecie świętować w towarzystwie niezapomnianych kulinarnych doznań. Już 22 marca startuje kolejna edycja festiwalu Restaurant Week. Wśród 31 lokali biorących udział w zbliżającej się edycji znajdziecie m.in. BulwaR, Essere Przeźmierowo, Forni Rossi, Wina Makaronu czy TET.
Czy wiesz, że to, co słyszymy, odgrywa niebagatelną rolę w tym, jak odczuwamy smak? Chrupanie, przeżuwanie, krojenie, siekanie, ale również dźwięki gwarnej restauracji, stukot talerzy czy kieliszków uczestniczą w tworzeniu polisensorycznego doświadczenia i doznawania smaków, a także pobudzają nasz apetyt! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodSoundsGood, która będzie mocno zachęcać Gości do odkrywania dźwięków kuchni i wsłuchiwania się w gwar pełnych restauracji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji Restaurant Week, jednego z największych Festiwali kulinarnych w Polsce i w Europie.
Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69zł. Co więcej – znów dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej restauracji podczas jednego Festiwalu.
Stoliki możecie rezerwować już teraz na stronie Festiwalu: restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.